Miksi verkkomarkkinointi on nyt in?

Tällä hetkellä verkkomarkkinointi on yksi suosituimmista ja tehokkaimmista markkinointitavoista. Tähän on monta syytä, joihin tutustumme lähemmin tässä artikkelissa.

Kustannustehokkuus

Kustannustehokkuus on yksi verkkomarkkinoinnin tärkeimmistä ominaisuuksista, mikä on auttanut nostamaan sen markkinoinnin keskiöön. Erilaisten verkkomarkkinointikampanjoiden hinta-laatusuhde on yleensä erityisen hyvä ja kilpailukykyinen. Kustannustehokkuus onkin eräs tärkeimmistä keinoista, joilla verkkomarkkinointi pystyy kilpailemaan esimerkiksi televisiomainoksia vastaan.

Saavutettavuus

Verkkomarkkinointi saavuttaa helposti ja nopeasti suuren määrän yleisöä. Kampanjat on melko helppo kohdentaa esimerkiksi potentiaalisiin asiakkaisiin tai vaikkapa vanhoihin asiakkaisiin, riippuen kampanjan tavoitteista. Esimerkiksi somemarkkinointi tavoittaa helposti ja nopeasti suuren määrän aiheesta kiinnostunutta yleisöä, eikä olekaan ihme, että somea kutsutaan usein nykyajan viidakkorummuksi, jossa on helppo rummuttaa omaa markkinointisanomaa ja saada sille vastakaikua. Esimerkiksi Facebook sekä Instagram ovat erityisen viihdyttäviä ja tehokkaita markkinointikanavia, jotka on helppo valjastaa hyödyntämään omaa agendaa.

Sähköpostimarkkinointi saattaa ärsyttää joitakin kuluttajia, mutta tästä huolimatta monet verkkomarkkinoijat vannovat sen nimeen. Sähköpostimarkkinointi tavoittaa nopeasti ja helposti jopa tuhansia asiakkaita ja hyvin laaditut tekstit saavat asiakkaat helposti kiinnostumaan myytävistä tuotteista tai palveluista. Sähköpostimarkkinoinnissa kaiken A ja O on viestien oikeanlainen kohdentaminen.

Ajasta ja paikasta riippumattomuus

Verkon eräs tärkeimmistä ominaisuuksista on se, että sen käyttäminen ei riipu ajasta eikä paikasta. Voidaankin sanoa, että verkkomarkkinoinnille on ollut kysyntää ja tilausta sellaisten asiakkaiden keskuudessa, jotka haluavat saada tuotteita ja palveluita riippumatta ajasta taikka paikasta. Monet asiakkaat eivät enää jaksa ajella kivijalkakauppojen tarjonnan perässä, kuten menneinä vuosina, vaan klikkaavat mieluummin auki verkkokaupan, jonka mainoksen ovat verkossa nähneet.

Nettikauppojen ylivallan edessä monet kivijalkaliikkeet ovat ajautuneet vaikeuksiin ja jopa pikamuotijättejä on ajautunut konkurssiin tilanteen seurauksena. Tähän aikakauteen verkkomarkkinointi ja -kaupat soveltuvat erityisen hyvin ja puhutaankin jo sukupolvesta, joka on tottunut saamaan kaiken haluamansa tässä ja nyt, juuri silloin, kun itselle sopii. Myös markkinoijalle erilaiset verkkomarkkinoinnin työkalut tarjoavat mahdollisuuden toimia ajasta ja paikasta riippumatta, sillä mainoskampanjoita on mahdollista esimerkiksi ajastaa ja verkko mahdollistaa sen, että työtä pystyy tekemään vaikka aurinkorannalla. Hektiseen elämäntyyliin verkossa toimiminen istuu kuin nenä päähän.