Sosiaalinen media on maailman toimivin markkinointikeino

Yrityksen perustaminen on nykyään helpompaa kuin koskaan. Nykyään yrityksen perustamiseen ei vaadita juurikaan edes pääomaa, sillä nettikaupan voi perustaa jopa aivan ilmaiseksi. Tämä saattaa tuntua helpolta keinolta tienata suuriakin määriä rahaa, mutta tosiasiassa se on kaikkea muuta.

Vaikka alkuun voikin päästä vain muutamassa minuutissa ja nettisivusi voi olla suuren yleisön nähtävillä alle tunnissa ilman minkäännäköistä tietokoneosaamista, ei se kuitenkaan automaattisesti tarkoita sitä, että saisit myytyä yhtään mitään. Verkkokaupan avaaminen on nimittäin aivan yhtä helppoa kaikille muillekin ja juuri siksi markkinoilla onkin miljoonia muita onnenonkijaa, jotka toivovat pääsevänsä ikuiseen onneen verkkokauppansa avulla. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että nettikaupat ovat valtava ja armoton pelikenttä, jossa sinun on erottauduttava mahtavilla hinnoilla, upealla ulkoasulla sekä rivakalla markkinoinnilla.

Avaimet verkkomarkkinointiin

Mutta miten luoda toimiva markkinointistrategia ilman koulutusta? Se on nykyään hyvin helppoa, ja me kerromme sinulle miten. Nykyään verkkomarkkinointi hoituu nimittäin nopeasti, tehokkaasti ja laajasti yhden ainoan kanavan kautta. Sosiaalinen media tai tuttavallisemmin some on jokaisen markkinoijan kätevin työkalu.

Kun vertaillaan kaikkia saatavilla olevia markkinointimenetelmiä, kuten televisiomainosta, suoramainontaa, lehtimainosta sekä sosiaalista mediaa, on sosiaalinen media jokaisen vertailun ykkönen niin hinnan, laadun kuin levikinkin puolesta. Tämä johtuu tietenkin siitä, että hyvällä markkinointistrategialla sosiaalista mediaa voi hyödyntää aivan ilmaiseksi ja sen levikki voi olla jopa miljoonia ilman yhdenkään euron panostusta.

Sosiaalisen median markkinointi sopii parhaiten tietysti kansainvälisille bisneksille, sillä mikään muu markkinointityyppi ei levitä viestiäsi hetkessä koko maailmaan. Saman päivityksen näkevät niin kaupunkisi asiakkaat kuin kaukana Intiassa tai Yhdysvalloissa asuvat kohderyhmäät kuuluvat ihmisetkin. Miten tämän kaiken sitten voi tehdä aivan ilmaiseksi? Alkuun pääset luomalla yrityksellesi sosiaalisen median tilin. Tee tässä yhteydessä itsellesi myös suunnitelma siihen, kuinka usein ja millaista sisältöä päivität tilillesi. Päivitä esimerkiksi päivittäin tai joka toinen päivä, jotta tili pysyy relevanttina ja täytenä ja seuraajasi eivät tylsisty. Muista kuvien julkaisujen yhteydessä myös hashtagit. Niiden avulla voit saada hetkessä jopa kymmeniä seuraajia ja julkaisuistasi kiinnostuneet ihmiset löytävät tilisi helpommin.